CASA MULDER

Aangepaste vakantievilla Spanje
Costa Blanca, San Fulgencio La Marina

Reizen met een handicap

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje en is eenvoudig bereikbaar met de auto, dankzij autobanen en snelwegen die voor verbinding zorgen met Madrid, Barcelona en het Mediterrane Europa, maar ook met het zuiden van het land. Dankzij de uitstekende spoorwegverbindingen is de Costa Blanca tevens bereikbaar vanuit zowat alle punten van het land. De Internationale Luchthaven van Alicante ontvangt dagelijkse vluchten uit en naar de voornaamste Spaanse steden en talrijke bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Finland, Portugal, Zwitserland, Zweden, enz. Vanuit de luchthaven vertrekken buslijnen naar Alicante, Benidorm, Elche en andere plaatsen in de provincie. Ook de zee biedt toegang tot verscheidene nautische clubs en jachthavens.

Met de eigen auto

De Costa Blanca is goed met de eigen auto bereikbaar en is een goede optie voor mensen die langer verblijven. U bespaart dan de kosten van autohuur, bepaalt zelf het tempo en u kunt een hoop (medische) bagage meenemen.
Natuurlijk kunt u van de reis ook uw vakantie maken door interessante plaatsen onderweg aan te doen.
Let op !
In Spanje is voor kinderen onder de 3 jaar een kinderzitje verplicht, van 3 tot 12 jaar en kleiner dan 1.50m eveneens, zoniet dan tenminste autogordels om. Vervoer kinderen voorin alleen met kinderzitje.
De aanwezigheid van een lichtgevend hesje, te dragen bij ongevallen of bij pech onderweg is verplicht.
Vanaf 1 juli 2012 is in Frankrijk een alcoholtest verplicht in de auto, oa verkrijgbaar bij de ANWB.

Per vliegtuig

Over het algemeen kunnen mensen met een handicap of chronische ziekte zonder grote problemen vliegen. Op de luchthavens is assistentieverlening. Het is verstandig om bij het boeken van de vlucht aan te geven dat je rolstoelafhankelijk bent. Luchtvaartmaatschappijen mogen gehandicapte passagiers binnen Europa niet meer weigeren vanwege hun beperking. Ook mogen ze geen extra kosten doorberekenen aan passagiers met een beperking. Ook niet voor voorzieningen en hulp. De luchthaven is verantwoordelijk voor voorzieningen en hulp van terminal tot gate. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor de voorzieningen en hulp van de gate naar het vliegtuig en in het vliegtuig. Volgens de Europese Commissie is het reizen voor veel gehandicapten nog steeds onrechtvaardig, omdat ze te maken krijgen met weigeringen en andere onredelijke eisen als ze per vliegtuig willen reizen, 'op basis van onduidelijke veiligheidsgronden'. Daarom is bestaande Europese wetgeving aangepast, om de rechten van deze passagiers te verduidelijken. Deze passagiers zijn bovendien nu onvoldoende op de hoogte van hun rechten, aldus de Commissie. Luchtvaartmaatschappijen mogen van gehandicapte passagiers geen medische certificaten meer eisen als ze een 'stabiele' aandoening hebben, zoals blinden of mensen in een rolstoel. Ook hoeven gehandicapte reizigers niet zelf te zorgen voor een begeleider als ze zelfredzaam zijn. Daarnaast mogen gehandicapte reizigers vanaf nu twee hulpmiddelen gratis meenemen in het vliegtuig. Gehandicapte passagiers moeten echter wel minstens 48 uur van te voren aan de luchtvaartmaatschappij laten weten dat ze meereizen en met welke middelen, zoals zuurstof of een elektrische rolstoel. Je mag met je rolstoel tot aan de gate komen. De rolstoel wordt in het laadruim vervoerd. Je wordt door de luchthaven assistentie in de vliegtuigstoel getild. Houd er dus rekening mee dat je onderweg bijvoorbeeld niet naar het toilet kunt. Op de website van Schiphol is meer te lezen over de toegankelijkheid op de luchthaven. Het personeel van Axxicom Airport Caddy (AAC) begeleidt je vanaf de parkeerplaats naar het vliegtuig en bij aankomst andersom. De service is alleen voor passagiers.

Vanuit Nederland, België of Duitsland kunt u o.a. met de volgende vliegtuigmaatschappijen naar Alicante vliegen:
www.transavia.com
www.ryanair.com
www.vueling.com
www.airberlin.com
Op internet vind u diverse vergelijkingssites om de voordeligste vluchten te vinden en te boeken.

De luchthaven van Alicante ligt 11 km ten zuiden van de stad Alicante en op ongeveer 20 min. van San Fulgencio.

Taxi

Het is makkelijk om op de luchthaven een taxi te krijgen. Er wordt op de meter gereden en chauffeurs verwachten een fooi.
Diverse bedrijven (oa holidaytaxis, taxistar en radio taxi Elche) bieden de mogelijkheid om een voertuig te boeken dat speciaal is aangepast voor mensen met een handicap. Deze service is meestal alleen voor prive-transfers van 1-5 passagiers in voertuigen met inbegrip van passagier in een rolstoel. U dient dit aan te geven op de reservering.
Reist u met een opklapbare rolstoel en kunt u een transfer maken naar de bijrijdersstoel dan kunt u meestal met een normale taxi reizen.

Autohuur

Internationale autoverhuurders en Spaanse bedrijven werken in de hele regio Alicante. Je bent het goedkoopste uit als je thuis via internet een auto reserveert. Er zijn kantoren van autoverhuurbedrijven op de vliegvelden van Alicante en Valencia gevestigd en in de meeste steden. Een huurauto heet in het Spaans "coche de alquiler". Prijzen voor auto's verschillen per verhuurbedrijf en reisperiode. Het loont zich zeker om bij meerdere bedrijven een reserveringsaanvraag te doen.